Blog

Kişisel Gelişim İçin Grup Terapisi

 

En iyi halini oluştur; Bugün Equinox Psikiyatri ve Terapi Grup Terapisine katılmak için en iyi beş neden!

Bir çok hasta, Grup Terapisine çeşitli nedenlerden dolayı dirençlidir: Grup terapisinin gereksiz bir kendini maruz bırakma olduğunu düşünüp, ona dahil olmadıklarını, diğerlerinin kendilerininkinden “farklı” veya “daha ​​büyük” sorunlara sahip olduklarını düşünüyorlar. İnsanların bir grup yabancıyla duygu ve deneyimlerini paylaşmaktan ziyade, bire bir olarak daha güvenli bir şekilde konuştuklarını hissetmeleri yaygındır.

Bununla birlikte birçok kişi için Grup Terapisi daha güçlüdür ve bireysel terapiden daha etkili olmuştur. Grup Terapisinin neden önemli terapötik sonuçlara sahip olmasının bazı nedenleri vardır;

  1. Grup, katılımcılardan daha fazlası!

    İnsan grubu aynı duygusal deneyimleri paylaştığı zaman grup terapi takımını oluşturur. Bunun sonucunda, birbirleriyle bu şekilde etkileşime girdiklerinde sadece kendi hayatlarında değil birbirlerinin hayatında da kişisel gelişim ve pozitif değişim kurarlar. Grup üyeleri, gruba belirli beklentiler ve terapötik amaçlarla katılırken terapistler de üyelere kendilerini keşfettikleri bu yolculukta eşlik ederler. Grup Terapisi rasgele insanların bir araya geldiği bir grup değildir. Aksine, hayatlarına kişisel gelişim ve pozitif değişimi katacak olan ortak bir hedef için çalışan dinamik bireyler ağıdır.

  2. Grup Terapisiyle yalnız değilsiniz!

    Pek çok hasta grup terapisine tedirgin olarak katılır. Genelde yanlış olarak inanırlar ki, mücadelelerinde eşsizler ve kendilerinin değişik, kabul edilemeyen problemler, düşünceler, fanteziler ve semptomlarla karşı karşıya olduklarına inanırlar. Bunlara ek olarak bütün grupla beraber kişisel terapötik amaçlarda çalışırken güçlü, hayat boyu kalıcı önemli bir ilişki bağı kurulur.

  3. Grup Terapisi gizli ve güvenilir terapötik ortamdır.

    Gizlilik psikoterapinin bütün formlarında esastır. Özellikle grup terapisinde terapötik çalışmalar sadece terapistten ziyade bir çok insanla paylaşılır. Bundan dolayı, gizlilik, grup terapisinde en önemli esastır. Onun için tüm grup üyelerinden gruba katılmadan önce, güvenli bir ortam oluşması adına gizlilik sözleşmesi imzalamaları istenir.

  4. Grup Terapisi maddi olarak daha karşılanabilir!

    Malesef şöyle bir gerçek var ki çoğu kişinin bireysel terapiye maddi gücü yetemeyebilir. Sonuç olarak kişi kendini kısıtlanmış hissederek seans sayılarını düşürebilir. Grup Terapisi, bireysel terapiye göre daha uygun bir alternatiftir. Grup Terapisindeki eşsiz yol grup üyeleri birbirlerine ve terapistler grup üyelerine destek, geribildirim ve grup yansıtmalarını kullanarak tedavi sağlar ve bütün bunlar maddi açıdan daha uygun ve etkili bir alternatiftir. Ayrıca, bir dizi akıl sağlığı problemi ve psikolojik sıkıntıyla ilgil koşullarda grup terapisinin klinik etkisi diğer güçlü bir kanıttır.

  5. Grup terapisi sadece mental açıdan hasta olanlara yönelik değildir.

    Eğer psikoterapinin ve grup terapisinin sadece akıl sağlığı problemi yaşayan kişiler için uygun olduğunu düşünüyorsanız o zaman daha önce hiç psikoterapötik bir ilişki kurmamış olduğunuzdan neredeyse emin olun. Ayrıca ruhsal semptomatoloji veya sıkıntıya maruz kaldıktan sonra psikoterapötik bir çalışmaya başlayacak insanlar olmasına rağmen, kendini geliştirme ve yaşamları üzerinde kontrolü yeniden kazanmayı hedefleyen çok fazla insan vardır.Hayatınızı daha iyi hale getirmek için değişiklikler yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız, akut semptomatoloji ile uğraşmasanız bile, Grup Terapisi sizin için daha tatmin edici bir hayatın başlangıcı olabilir.



    Equinox Psikiyatri ve Terapi'de Grup Terapisine Katılmaktan Ne Beklemeniz Gerekir?

    Equinox'taki Grup Terapisi, bir terapist ve bir terapistle birlikte 6 ile 12 kişilik gruplar halinde sunulur. Başlamak için, bir tedaviye yönelik bilgi almak, terapistlerle tanışmak, terapötik hedeflerini belirlemek ve tedaviden beklentilerini ifade etmek için terapistle ön görüşme randevusu yapılacaktır. İlk randevudan sonra, katılımcı Grup Terapisi seansına davet edilir, katılımcılarla tanışır ve Terapötik Terapi modeline girmeye başlar. Grup Terapi Seansı 1-1,5 saat sürer ve tedavinin süresi yaklaşık 6 aydır. Grup Terapisi sırasında Psikodinamik Terapi, Bilişsel Davranış Terapisi, Anlatı Terapisi ve Psikoeğitim gibi çeşitli psikoterapötik girişimler uygulanabilir.






 
NoFiveKişisel Gelişim